Snabbfakta Azorerna

Land: Portugal
Språk: Portugisiska
Huvudstad: Ponta Delgada
Antal öar: 9 st
Valuta: Euro
Tidsskillnad: -2 timmar

Böcker om Azorerna

Här presenteras lite litteratur över Azorerna som du kan ha glädje av innan eller under ditt besök på Azorerna. Funderar du på att bege dig ut på vandringar på öarna kan det vara en idé att införskaffa en bok om vandring innan du beger dig ut.
Böckerna som listas här nedan kan även du som bara är intresserad av Azorerna ha nytta av.

Se Azorerna

Av Ulf Schenkmanis

"Det här är en reseguide om Azorerna, en bok som ska tjäna som handledning fö r dem som vill resa dit. Boken är ingen reseskildring, ingen essäsamling, ingen poetisk subjektiv betraktelse. Men ibland kan författaren inte hejda sin hänförelse. Det är få platser kvar på jorden där den främsta sevärdheten är naturen själv.
Se Azorerna innehåller mängder av fakta, insamlade under många veckors resor på alla de nio öarna och under möten med äkta azoreaner. Det är en bok man både läser före resan och har nytta av under vistelsen på öarna - här finns ort- och vägbeskrivningar för egna turer, ordlistor, uttalsanvisningar, praktiska tips m m."

Boken hos Bokus >>

Vandra på Azorerna: 30 fina vandringsturer på Azorerna

Av Anita Løvland, Birger Løvland

"Vandrarens reseguide till Azorerna
Den här boken är en utmärkt reseguide för alla som åker till Azorerna. Boken har fokus på vandringsturer och andra upplevelser i naturen och landskapet, när man på egen hand tar sig runt på öarna.
Vandringsguiden beskriver var och en av de nio öarna och författarna själva, Anita och Birger Løvland, har provat varje tur minst en gång. Boken innehåller också mycket nyttig information för dig som vill upptäcka öarna med hyrbil."

Boken hos Bokus >>

Azorerna : nio öar mitt i Atlanten

Av Otto Hermelin, Martin Jakobsson

"Denna bok kom till för att ge kunskap om de bakomliggande orsakerna till att vulkaner brutit genom vattenytan från flera kilometers vattendjup och bildat de nio öarna. För den som inte är geolog kan det krävas en förklaring på varför det finns nio öar som ligger mitt i Atlanten mellan Europa och Nordamerika nästan 140 mil väster om Portugal, det vill säga till synes »mitt i ingenstans«. Materialet är samlat under en lång tid av geologerna tillika docenterna Otto Hermelin och Martin Jakobsson, båda verksamma vid Stockholms Universitet. Boken är rikt illustrerad med en mängd vackra bilder."

Boken hos Bokus >>

Azorerna med karta

Av Terry Marsh

"Innehåller information om:
Viktiga tips för resenärer
De bästa hotellen, restaurangerna och shoppingställena.
Betygsatta attraktioner.
Detaljerade beskrivningar av olika områden.
Viktiga områdes- och transportkartor.
De bästa turerna och utflykterna.
Medföljande karta i plastficka skala 1: 1.170.000

Boken hos Bokus >>

Portugisiska på resan

"Parlören hjälper dig att hitta rätt ord eller uttryck vid rätt tillfälle.
Här finns mer än 1200 fraser, med lätta uttalsanvisningar. Du finner snabbt det du behöver tack vare en enkel färgnyckel mer rubriker som "på restaurang", "bank", "post", "telefon", "shopping", "läkare" med flera.
Här hittar du också praktiska resetips.

Boken hos Bokus >>